Bake Free házi kenyér lisztkeverék
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-mentes, kukoricakeményítő-mentes. Burgonyamentes, rizsmentes, vegán, növényi alapú, hozzáadott cukor-mentes, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék-mentes kenyerek és péksütemények készítéséhez.
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, quinoaliszt), tápióka keményítő, rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt). Térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav).
Miért jó, hogy a Bake Free házi kenyér lisztkeverékhez kölest használtak?
A köles magas rost-, fehérje- és vitamin-tartalma miatt egészséges. Emellett alacsony a zsír- és szénhidrát-tartalma, ami segíti a vércukorszint szabályozását és a fogyást is elősegítheti. Ráadásul bélflóra-egyensúlyt is támogat, valamint segíti a szív- és érrendszer egészségének fenntartását.
A Bake Free házikenyér lisztkeverékben quinoalisztet használnak
A quinoa gazdag rostokban, fehérjékben, vitaminokban és ásványi anyagokban. Alacsony glikémiás indexe miatt segít fenntartani a vércukorszint egyenletes szintjét. Emellett glutenmentes és magas antioxidáns tartalma is hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz.
Elkészítési javaslat:
Eden premium bake-free házi kenyér lisztkeverék recept:
Hozzávalók :
-250 g Bake-Free házi kenyér lisztkeverék
-4 g Himalája só
-310 g langyos víz (minimum 40 fokos)
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Alakítsuk hosszúkás vekni formára, majd pihentessük 10 percig. Ejtsünk rajta 3-5 mély bevágást. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük igény szerint. Ízlés szerint fűszerezhető.
RECEPT 6 DARAB ZSEMLÉHEZ VAGY KIFLIHEZ
Hozzávalók :
-250 g Bake-Free házi kenyér lisztkeverék
-4 g Himalája só
-310 g langyos víz (minimum 40 fokos)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Osszuk 6 részre, formázzunk belőle zsemléket, vagy kifliket, majd pihentessük 15 percig. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 50 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint fűszerezhető.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben: |
|
Energia: |
1369 kJ |
325 kcal |
|
Zsír: |
2,3 g |
-Amelyből telített zsírsavak: |
0,5 g |
Szénhidrát: |
60 g |
-Amelyből cukrok: |
<0,5 g |
Rost: |
15 g |
Fehérje: |
7,8 g |
Só: |
0,04 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A kész kenyér, kiflik, zsemlék amint kihűltek azonnal fagyaszthatóak adagonként. Kiolvasztva, visszanyerik eredeti, friss állagukat és ízüket. Eltarthatóságuk mélyhűtés nélkül, szobahőmérsékleten, lezárt nejlontasakban 3 nap. Hűtőben nem érdemes tárolni, mert megkeményedik.
A bake free házi kenyér lisztkeverék gluténmentes!
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Származási hely: Magyarország
Tárolás: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Reviews
There are no reviews yet.