Szafi Free Expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztához
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, vegán, E-mentes, színezékmentes, cukormentes kelesztés nélküli édes és sós „kelt” tészták készíthetőek a lisztkeverék segítségével, pillanatok alatt.
A Szafi expressz liszt élelmi rostokban gazdag, így a kiegyensúlyozott étrend méltó alapanyaga lehet.
A Szafi expressz lisztkeverék összetevői: Gluténmentes lisztek (kölesliszt, batáta liszt), tápióka keményítő, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrost), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
Átlagos tápérték | 100 g lisztkeverékben |
Energia: | 1398 kJ / 331 kcal |
Zsír
|
1,9 g
0,5 g |
Szénhidrát
|
65,2 g
2,1 g |
Rost | 13,8 g |
Fehérje | 6,5 g |
Só | 0,03 g |
A Szafi expressz kelesztés nélküli lisztkeverék hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Felhasználási javaslat
Kakaós csiga
Hozzávalók (10 darabhoz, 440 grammhoz):
- 150 g Szafi Free Expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz
- 70 g Szafi Reform poreritrit (vagy porcukor)
- 0,5 g só
- 10g frissen reszelt bio citromhéj
- 10 g almaecet (vagy frissen facsart citromlé)
- 140 g víz
- + 5 g Szafi Free Expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztához a gyúráshoz
Töltelék:
- 35 g Szafi Free zsírszegény kakaópor
- 50 g Szafi Reform poreritrit
- 60 g víz
Kenéshez:
- 20 g folyékony hozzáadott cukortól mentes sárgabaracklekvár (ha kemény a lekvárunk egy pici vízzel hígítsunk rajta, és édesítőt is adhatunk még hozzá)
A végén a fújáshoz:
- kb. 1 gramm olaj
Elkészítés:
A tésztát gyúrjuk össze, majd 5 percig pihentessük, ez alatt készítsük el a krémet.
Nagyon lágy, szinte folyékony tésztát kell, hogy kapjunk, de ne adjunk hozzá több lisztet, mert pihentetés után gyúrható lesz!
Lisztezett felületen gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra, kenjük rá a sűrű kakaókrémet, majd a keskenyebb oldalától kezdve tekerjük fel.
Vágjuk 10 darabra, majd kenjük le a folyékony sárgabaracklekvárral.
Előmelegített 160 fokos sütőben, alsó-felső programon 20-23 percig süssük (sütő függő), majd fújjuk le olajsprayvel és további 2 percig süssük.
Rácson hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
Reviews
There are no reviews yet.