bg_image

Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék

2399 Ft11399 Ft

                                        

Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék – Gluténmentes, Vegán, E-mentes, Cukormentes, Tartósítószer mentes, Szójamentes, Élesztőmentes lisztkeverék

SKU: SZFFRKRB Category: 1 Tag:3 , ,

Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék

Kakaómentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, hozzáadott cukortól mentes, szójamentes,  kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes lisztkeverék alap, hozzáadott zsiradéktól mentes muffinhoz, vagy piskótához.

A karobpor, más néven szentjánoskenyérliszt a kakaópor alternatívája. Szárított, pörkölt szentjánoskenyérfa hüvelyekből készül, és nagyon hasonlít a kakaóporra. A szentjánoskenyérport gyakran használják természetes édesítőszerként pékárukban.  A karob por szénhidrát- és cukortartalma magasabb, zsírtartalma alacsonyabb, mint a kakaóé és a kakaóporé, és több rostot is tartalmaz. A karob nem tartalmaz teobromint vagy koffeint, ezért kevesebb stimulálószert tartalmaz.

Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék nem használnak állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen  vegán.

Összetevők: Hajdinaliszt, tápióka keményítő, kölesliszt, karobpor (12%), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav), aroma (vanillin kristály), só

Átlagos tápérték 100 g Szafi muffin lisztben:

Energia 1444 kJ / 341 kcal
Zsír 1,5 g
– amelyből telített zsírsavak 0,4 g
Szénhidrát 70,8 g
– amelyből cukrok 4,8 g
Rost 8,5 g
Fehérje 6,8 g
0,19 g

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!

Felhasználási javaslat:

Karobos-gyümmölcsös muffin recept (12 db gyümölcsös muffinhoz):

Hozzávalók:

·    250 g Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék

·    170 g langyos víz

·    25 g 100%-os citromlé

·    70 g por eritrit – vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor

·    250 g magozott és kinyomkodott meggy vagy málna/eper/magozott kinyomkodott cseresznye/ vagy bármilyen bogyós gyümölcs

·    100 g reszelt hámozott alma/cukkini (ez elhagyható, csak a puhább állag miatt ajánlatos!)

Elkészítés:

·    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki szilikonos muffin formákat olajsprayvel. (Papírformában nem ajánlatos sütni, mivel azok zsírszegény muffinok sütésére nem alkalmasak.)

·    Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk a porállagú édesítőt/cukrot, a reszelt almát/cukkinit és alaposan keverjük el.

·    Ezután adjuk hozzá a karobos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, legvégén adjuk hozzá a jól kinyomkodott meggyet (vagy más gyümölcsöket), majd öntsük a formákba a sűrű krémet.

·    Előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (a sütési idő változhat attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs)

·    Rácson hagyjuk kihűlni.

Megjegyzések:

Porcukorral készítve, elegendő kb. 50 g porcukor is, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.

A Szafi karobos muffinnal készült gyümölcsös muffint, vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban, vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad.


Facebook


Instagram

You may also like…

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare